Hae Changemakerin vuoden 2022 tiimiin!

Kuvassa tietokoneen näytöltä otettu kuvakaappaus, jossa näkyy vuoden 2021 tiimi, sekä koordinaattorit Helmi ja Matias.

Kiinnostavatko sinua kehityskysymykset ja globaali oikeudenmukaisuus? Haluaisitko saada kokemusta järjestötoiminnasta ja tiimityöskenteltysä? Etsitkö mukavaa puuhaa vuodelle 2022? Hae nyt Changemakerin tiimiin ja tule tekemään töitä paremman maailman puolesta!

Kirkon ulkomaanavun nuorisoverkosto Changemaker hakee uutta tiimiä vuodelle 2022. Puheenjohtajaksi, varapuheenjohtajaksi ja muihin tehtäviin kaivataan nuoria, joita kiinnostaa tehdä yhdessä asioita maailman muuttamiseksi.

Tiimiläisenä pääset kehittämään verkostoa ja oppimaan uutta vaikuttamis- ja järjestötoiminnasta yhdessä tekemällä. Lisäksi pääset tutustumaan uusiin kiinnostaviin ihmisiin! Changemaker-tiimissä on monia vastuualueita, kuten vaikuttamis-, tapahtuma- sekä paikallistoiminta. Hae Changemaker-tiimiin, tiedossa on huikea vuosi yhdessä tekemistä!

Tiimiläiset valitaan syksyn Changemaker-viikonlopussa 8.-10.10. Kouvolassa. Tiimiin hakeminen ei edellytä osallistumista leirille, vaikka jäsenistö mielellään tutustuukin hakijoihinsa myös henkilökohtaisesti.

MITÄ TIIMI TEKEE? 

Tiimi on Changemakerin toimintaa ohjaava ja tukeva toimikunta. Tiimiin kuuluvat puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä 4-7 muuta varsinaista jäsentä. Lisäksi tiimiin voidaan valita varajäseniä. Tiimin tehtävinä ovat muun muassa verkoston toiminnan suunnittelu ja kehittäminen, jäsenten ja paikallistoiminnan tukeminen sekä valtakunnallisten tapahtumien organisointi. Tiimi pitää yhdessä verkoston työntekijöiden kanssa huolta siitä, että verkoston jäsenkokousten päätökset toteutetaan ja niitä seurataan. Tiimin toimikausi on yksi kalenterivuosi, eli tässä tapauksessa 1.1.-31.12.2022. Tiimi kokoontuu noin kolmen viikon välein, kesällä harvemmin. Tiimin kokouksia järjestetään etäyhteyksien välityksellä, Helsingissä ja mahdollisuuksien mukaan ympäri Suomea. Kokouksiin on aina mahdollista osallistua etänä. 

PUHEENJOHTAJAN TEHTÄVÄT 

Puheenjohtajan tärkein tehtävä on toimia verkoston ja vuosittaisen pääkampanjan keulakuvana sekä yhteyshenkilönä jäsenten, yhteistyökumppaneiden ja median suuntaan. Puheenjohtaja pyrkii saamaan verkoston teemoja näkyväksi myös verkoston ulkopuolella ja innostamaan vapaaehtoisia. Puheenjohtajalta edellytetään sitoutuneisuutta ja visiota siitä, millainen toimija Changemaker haluaa olla. Puheenjohtajalle maksetaan tehtävästä palkkio. Puheenjohtajan tehtävät ja palkkion suuruus määritellään tarkemmin erillisessä sopimuksessa. Jos puheenjohtaja on estynyt hoitamaan tehtäväänsä, ottaa varapuheenjohtaja hänen paikkansa. Puheenjohtaja on ennen kaikkea innostava tiiminvetäjä, joka pystyy pitämään langat käsissään! 

MUIDEN TIIMILÄISTEN TEHTÄVÄT 

Varapuheenjohtajan rooli on tukea puheenjohtajaa Changemakerin toiminnan toteuttamisessa. Varapuheenjohtaja huolehtii kampanjan sujuvuudesta ja verkoston yleisestä toiminnasta puheenjohtajan oikeana kätenä. Tehtäviin kuuluu myös yhteydenpito eri yhteistyötahojen kanssa Suomessa ja kansainvälisesti. Uusia tuttavuuksia saa siis myös ulkomailta. Varapuheenjohtajan tehtävässä tarpeen tulevat erityisesti hyvät yhteistyö- ja neuvottelutaidot. 

Vaikuttamistoiminnan vastaava tukee kampanjoita tekeviä vapaaehtoisia. Hän pitää yhteyttä eri kampanjoiden vetäjiin ja suunnittelee tapoja, joilla Changemakerin teemoja ja vaikuttamistyötä voidaan toteuttaa. Oma kädenjälki saa näkyä Changemakerin vaikuttamistyössä! Tehtävä sopii erityisesti verkoston koulutustoiminnasta ja kampanjoinnista kiinnostuneelle. 

Tapahtumavastaava on vahvasti mukana toteuttamassa muun muassa kaksi kertaa vuodessa järjestettäviä Changemaker-viikonloppuja ja Changemakerin esittelypisteitä erilaisiin tapahtumiin. Yhdessä verkoston työntekijöiden ja muiden tiimiläisten kanssa saat järjestää juuri sinun näköisiäsi tapahtumia. Mukana ovat tietysti myös verkoston vapaaehtoiset, joten et ole yksin! Erityiseksi hyödyksi katsotaan koordinointikyky ja innostava asenne. 

Paikallistoiminnan vastaavan tehtäviin kuuluu uusien jäsenten kutsuminen verkostoon ja heitä kiinnostavaan toimintaan. Tehtävässä kannustat vapaaehtoisia toimimaan paikallisesti ja olet mukana kehittämässä uusia toimintaideoita. Tarjoat tapahtumia eri paikkakunnille ja etsit paikallisia yhteistyökumppaneita esimerkiksi seurakunnista ja kouluista. Kannustava ote ja kiinnostus uusia jäseniä ja sellaisiksi haluavia kohtaan ovat paikallistoiminnan vastaavan ominaisuuksia. 

Viestintävastaava pitää huolen, että Changemaker näkyy ja kuuluu myös verkoston ulkopuolelle! Tehtävässä koordinoit verkoston viestintää ja kannustat vapaaehtoisia tuottamaan sisältöä verkoston sosiaalisen median kanaviin. Viestintävastaavan vahvuuksia ovat idearikkaus sekä innostus rohkeaan sisällöntuottamiseen. Tukenasi ovat verkoston koordinaattorit sekä muut vapaaehtoiset. 

Edellä mainittujen tehtävien lisäksi tiimiläisten tehtäviä voidaan räätälöidä tiimiläisten osaamiseen sopiviksi. 

  

MITEN TIIMIIN HAETAAN? 

Tiimiin voit hakea lähettämällä vapaamuotoisen hakemuksen osoitteeseen matias.uusisilta@kua.fi viimeistään 15.11.mennessä

Kerro hakemuksessa nimesi ja ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja puhelinnumerosi. Kerro myös millaista kokemusta sinulla on Changemakerin toiminnasta sekä mikä tai mitkä tiimin tehtävistä sinua kiinnostavat ja miksi olisit niihin sopiva. Jos haet useampaan tehtävään, ilmaise, mikä niistä kiinnostaa sinua eniten. 

Tiimiin valittavien tulee olla Changemakerin jäseniä, muita meriittejä ei edellytetä. Aktiivinen toiminta verkostossa katsotaan eduksi, mutta se ei ole ehdoton vaatimus. Tiimin valinnassa pyritään ottamaan huomioon valtakunnallisen verkoston alueellinen tasa-arvoisuus. Jäseneksi voi liittyä nettisivuilla.  (linkki aukeaa uuteen välilehteen). 

Lisätietoja tiimi- ja puheenjohtajahausta voi kysyä vaalitoimikunnalta, matias.uusisilta@kua.fi. Tarkempaa tietoa tiimin ja puheenjohtajan roolista verkostossa löytyy myös Changemakerin säännöistä (linkki aukeaa uuteen välilehteen) Kokemuksia tiimissä ja puheenjohtajana toimimisesta voit kysyä myös tiimissä tänä vuonna toimivilta. Tiimin jäsenet vastaavat mielellään kysymyksistä omiin tehtäviinsä liittyen, yhteystiedot löydät nettsivuilta. (linkki aukeaa uuteen välilehteen)

Kuvassa osa vuoden 2021 tiimistä sekä koordinaattorit.