Uudistuneet verkkosivumme ovat esteettömät

Paikallisryhmäpäivässä 15.2.2014 tutustuttiin uusiin verkkosivuihin.

Changemakerin keväällä 2014 uudistuneilla verkkosivuilla on otettu huomioon kaikki käyttäjäryhmät ja erilaisten apuvälineiden käyttö. Sivusto on rakennettu esteettömäksi.

Changemaker-sivusto on toteutettu responsiiviseksi eli sisältö skaalautuu automaattisesti optimoituun näkymään eri päätelaitteilla. Verkkosivumme mukautuvat helposti käytettäväksi myös matkapuhelimen pienellä ruudulla.

Verkkosivuilla navigointi on helppoa. Käytettyjen fonttien ansiosta sivuston otsikot ja navigoinnin linkit erottuvat myös heikkonäköisten käyttäjien näkökulmasta. Keskeiset toiminnot ja sisällöt ovat hyvin saavutettavissa myös yleisimmillä ruudunlukuohjelmilla. Teettämässämme esteettömyysarvioinnissa uudistuneiden verkkosivujen yleistä tasoa luonnehdittiin erittäin hyväksi. Testauksessa sivustoa arvioitiin ensisijaisesti sokeiden ja vaikeasti heikkonäköisten käyttämien apuvälineohjelmistojen kannalta.

Changemaker-sivustolla on otettu huomioon ennustettavuus ja käyttäjäystävällisyys. Linkit on nimetty kuvaavasti, esimerkiksi Lue koko uutinen ja Katso kaikki tapahtumat. Tällöin sivustoa on helppo tarkastella ja sivuilla on helppo liikkua myös linkkiluettelon avulla. Kaikista uuden selainikkunan avaavista linkeistä kerrotaan käyttäjälle.

Changemakerin viralliset asiakirjat ovat luettavissa uudistuneilla verkkosivuillamme esteettömästi. Dokumenteista on ladattavissa myös tulostettavissa oleva pdf-versio. Jatkossa lisäämme sivulle jäsenkokousten pöytäkirjat ja tiimin muistiot esteettömässä muodossa.

Suomenkielisen sivuston lisäksi Changemakerin keskeiset toiminnot ovat nyt luettavissa myös ruotsin- ja englanninkielellä. Toivomme sivujen innostavan toimintaan mukaan uusia nuoria ja nuoria aikuisia.

Verkkosivuja kehitetään jatkuvasti. Verkkosivuista voi antaa palautetta ja kehitysehdotuksia sähköpostitse, toimisto@changemaker.fi.